Sommarbrev 2019

Sommarbrev och kallelse till årsmöte

Sommaren har kommit snabbt och många rosor blommar redan.Vi hoppas att sommaren inte blir för torr.
Jag kan inte förstå att kommunen inte sätter in vattenmätare i alla fastigheter. Att betala efter förbrukning är ju självklart.

Den 1 mars sattes dom första potatisen i jorden. Den 25 april plockades dom första potatisen. Den 1 juni var det pärans dag på torget i Båstad. Då hade ju skörden redan pågått en hel månad. Potatissorten som vann pris för bästa smak blev Estelle.

Vid förra årsmötet fick vi en del förslag från närvarande medlemmar.

Svar på förslagen:

  • Vi får inte någon distriktssköterska tillTorekov.
  • Fiber har dragits fram på de flesta ställen.
  • Kyrkoparkens underhåll har förbättrats.
  • Fortfarande 30 och 40 km i Torekov.
  • Cykelparkeringar har satts upp i hamnen.Vi hoppas cykelparkeringar även vid morgonbryggan.
  • Det finns ingen företagarförening i Torekov.
  • Information om reningsverk och vatten lämnas på årsmötet.

Varje vår och sommar ,15/5-15/9, råder hundförbud på våra stränder.Vi som påpekar att hundarna inte hör hemma på stränderna bl. a för att det finns häckande fåglar blir ofta hånade.

Midsommarafton
Vi börjar klä stången kl.11:00 på gräsplanen vid ICA. Alla barn och vuxna är välkomna gärna med blommor. Vi hälsar välkommen kl.14.00.Till dansen har vi hjälp av Tussa och hennes spelemän. Dansen varar 1 timme. Efter dansen bju- der vi alla barn på glass. Som vanligt har vi bokat fint väder till dansen.

Hamnfesten är den 18-20 juli.Vi finns där 19 och 20 juli.

Årsmötet är den 25 juli kl.16.00 i Församlingshemmet

En fråga som engagerar oss alla är nuvarande politiska majoritets beslut att stänga grundskolan i Torekov. Nuvarande majoritet består av Moderaterna, Socialdemokraterna, Liberalerna och Kristdemokraterna. Efter årsskiftet beslöt dom att stänga grundskolan. Skolan i Torekov har bästa lärarna i hela kommunen. Det struntar nuvarande majoritet i. Det viktigaste är att bygga en ny stor skola iVästra Karup med elever frånVästra Karup, Grevie och Torekov.Vi är mycket besvikna på moderater och socialdemokrater i Torekov.

Det här brevet är officiell kallelse till årsmötet den 25 juli 2019 kl.16.00 i Församlingshemmet iTorekov.
Jag vill påminna om medlemsavgiften för 2019. Enskild medlem 150 kr, par 200 kr och familj 300 kr. Du kan swisha till 123 001 7590 eller betala via bankgiro 357-2021.

Vänliga hälsningar

Tord Strömberg

Ordförande Torekov Kultur och Miljö