Kultur och miljöpriset

Kultur och Miljöpriset

Kultur och miljöpriset från 1995

1995 instiftade Föreningen Torekov för Kultur och Miljö ett miljöpris som första gången delades ut till Casper Holm 1996.

Föreningens miljöpris har under dom senast åren tillfallit:

2016 Bodil Stefansson
2015 Sia Johnson
2014 Charlotte Jörgensen
2013 Birgitta Jansson
2012 Klarre Sjögren
2011 Sandlyckeskolan
2010 Magnus Andrell
För hans oförtröttliga insatser för att bevara Hallands Väderös natur – dess flora och fauna – och för hans arbete med öns utveckling som Torekovs finaste kulturarv.
2009 Joen Sachs
2005 Jarl Toremalm
2004 Agneta Larsson
2003 Bertil Wulff
2002 Elsie Elbing (Elbings varuhus)
För en framgångsrik affärsverksamhet som drivits i generationer och som väsentligt bidragit till att göra Torekov till ett levande samhälle.
2000 Karl-Gustav Karlsson
Han upprätthåller, sommar som vinter, en torghandelstradition sen 1929. Därigenom gör han Storgatan till en färgstark och levande del av byn och en viktig mötesplats för bybor och sommargäster.
1999 Torekovs Sjöfartsmuseum
För ett föredömligt arbete med att omhänderta och vårda föremål, byggnader och miljöer; ett arbete som skapat en förnämlig samlingspunkt, tillgänglig för alla människor i Torekov.
1998 Cecilia Svensson
För konstnärligt värdefull dokumentation av Torekovmiljöer genom många decennier.
1997 Anna-Lisa Stefansson
För ett intensivt och viktigt arbete för Gamla Skolans fortbestånd! Dessutom för många års insatser för bevarandet av fyrvaktmästarbostäderna och miljön däromkring på Hallands Väderö.
1996 Casper Holm
För väsentliga insatser för att värna och upplysa om miljön i Torekov och på Hallands Väderö, tillika en av denna förenings grundare.